Kjemper om brukskunstpris


EIDSVOLL VERK: Smykkedesigner Toril Slokvik på Eidsvoll Verk er med i konkurransen om en ny pris for design og brukskunst.

Norges Husflidslag og Statoil har gått sammen om å opprette en ny pris innenfor design og brukskunst, kalt Morgendagens Kulturarv. Prisen består av to klasser, én for etablerte kunstnere og håndverkere, og én for studiesteder.

STILLES UT
18 kunstnere og tre skoler er plukket ut og invitert til å delta i konkurransen. Disse skal i løpet av sommeren og høsten lage sine bidrag. Produktene vil alle bli utstilt i forbindelse med Statoils arrangement Høstkonserten, samt under Energiseminaret på Det Norske Teatret i november.

KRITERIENE
Kategoriene er glass, metall, tekstil og tre, og verkene skal bedømmes ut fra følgende kriterier: god form, være godt håndverksmessig utført, ha rot i tradisjonen, være nyskapende, være et nytt produkt, ha opplysninger om historikk, idé, teknikk, materialer som kan bidra til å gjøre produktet attraktivt, være laget i Norge. Premiene er på 30.000, 25.000 og 20.000 kroner, i tillegg til diplomer for godt håndverk signert av juryen.

SMYKKEKUNSTNERE
Premiene er på 30.000 til 20.000 kroner. Statoil forplikter seg i tillegg til å kjøpe artikler av kunstnerne for henholdsvis 20.000,- for 1. plass, 15.000 for 2. plass, og 10.000 for 3. plass.

Deltakerne har forskjellige uttrykksformer, og Slokvik er én av to smykkekunstnere.

Sakset fra EUB.no